PolyAquol™ OS2

PolyAquol™ OS2 to emulgator naturalnego pochodzenia, typu w/o, oparty na poliglicerolu. Zatwierdzony przez EcoCert i Cosmos. Może być stosowany w procesach na zimno jak i na gorąco. Pozwala na użycie w recepturze zimno tłoczonych olejów bez utraty ich cennych właściwości. Tworzy emulsje w/o o bardzo lekkiej strukturze, dającej przyjemne odczucie na skórze. Poprawia właściwości emulgujące innych emulgatorów. Doskonale nadaje się do kosmetyków z filtrami UV czy kosmetyki kolorowej.

Informacje techniczne:

  • INCI name: Polyglyceryl-2 Oleate, Polyhydroxystearic Acid, Polyglyceryl-2 Stearate
  • Emulgator w/o
  • PEG-free
  • EcoCert
  • Rekomendowany poziom użycia: 2÷6%
  • Doskonały do procesów na zimno
  • Tworzy emulsje z dużą wewnętrzną fazą wodną
  • Tworzy stabilne emulsje bez dodatkowego ko-emulgatora
  • Kompatybilny z:
    • Szeroką gamą olejów o różnej polarności
    • Pigmentami
    • Solami
    • Fizycznymi i chemicznymi filtrami UV
    • Silikonami
    • Emulgatorami silikonowymi
    • Woskami
    • Poprawiaczami konsystencji (np. stearynian magnezu)

Typowe zastosowanie:

  • Kremy BB i CC
  • Ochrona słoneczna
  • Pielęgnacja dziecięcej skóry
  • Kosmetyka kolorowa

Mirarosa Cosmetics Sp z o.o
ul. Kraszewskiego 182A
33-380 Krynica Zdrój

Tel. (18) 472 33 22
mail: biuro@mirarosa.com

Pola wymagane