PolyAquol™ 2W

PolyAquol™ 2W to samo-emulgator typu o/w, naturalnego pochodzenia, oparty na poliglicerolu. Procedura patentowa jest w toku. Zatwierdzony przez EcoCert i Cosmos. Wykazuje kompatybilność z szeroką gamą składników. Tworzy lekkie, unikalne w odczuciu emulsje o strukturze ciekłokrystalicznej co zapewnia wysoką stabilność formuły oraz zgodność z naturalną barierą ochronną skóry. Tworzy też żele. Badania kliniczne wykazały, że PolyAquol™ 2W zapobiega jak i naprawia uszkodzenia naturalnej bariery ochronnej skóry i poprawia jej nawilżenie.

Testy kliniczne:

  • Zapobiega uszkodzeniom bariery ochronnej skóry
  • Przyspiesza naprawę zaburzonej bariery ochronnej

Informacje techniczne:

  • INCI name: Polyglyceryl-2- Stearate, Glyceryl Stearate, Stearyl Alcohol
  • Naturalnego pochodzenia
  • Niejonowy, PEG-free
  • EcoCert
  • Tworzy emulsje typu o/w
  • Może być dodawany zarówno do fazy wodnej jak i olejowej
  • Niezależny od HLB
  • Wysoka tolerancja na obecność elektrolitów
  • Tworzy strukturę ciekłokrystaliczną
  • Samo-emulgator, samodzielnie tworzy w wodzie stabilny żel
  • Kompatybilny z olejami o różnej polarności, estrami i zagęstnikami
  • Rekomendowany poziom użycia: 1÷5%

Typowe zastosowanie:

  • Kremy do twarzy na dzień i na noc
  • Kremy do ciała
  • Kremy do rąk i stóp
  • Kremy pod oczy
  • Kremy BB, CC
  • Emulsje z SPF
  • Kosmetyki do opalania

Mirarosa Cosmetics Sp z o.o
ul. Kraszewskiego 182A
33-380 Krynica Zdrój

Tel. (18) 472 33 22
mail: biuro@mirarosa.com

Pola wymagane