Innollient™SL

Innollient™ SL to emolient naturalnego pochodzenia mający postać miękkiego wosku, topiącego się w stosunkowo niskiej temperaturze. Zawiera głównie kwasy tłuszczowe (pochodne soi) zawierające hydrofilowe kieszenie oddziaływujące z cząsteczkami wody poprzez wiązania wodorowe. Główne korzyści płynące z zastosowania Innollient™ SL to tworzenie przyjemnego filmu na skórze, dobra rozsmarowywalność produktu, właściwości zmiękczające oraz poprawa bariery ochronnej skóry.

Działanie kliniczne i właściwości sensoryczne:

  • Poprawa funkcji bariery ochronnej skóry (TEWL)
  • Poprawa sprężystości skóry (cutometry)
  • Tworzenie „filmu" na skórze
  • Wysoki indeks rozsmarowywalności
  • Długotrwały efekt (do 8 godzin)

Informacje techniczne:

  • INCI name: Stearyl Linoleate, Stearyl Stearate, Polyhydroxystearic Acid, Stearyl Alcohol
  • Rozpuszczalny w olejach
  • Postać miękkiego wosku
  • Rekomendowany poziom użycia: 1÷10 %

Typowe zastosowanie:

  • Poprawa funkcji ochronnych skóry, elastyczności i sprężystości
  • Produkty nawilżające
  • Poprawa konsystencji produktu
  • Ochrona przeciwsłoneczna
  • Kosmetyka kolorowa

Mirarosa Cosmetics Sp z o.o
ul. Kraszewskiego 182A
33-380 Krynica Zdrój

Tel. (18) 472 33 22
mail: biuro@mirarosa.com

Pola wymagane