Innollient™LO

Innollient™ LO to emolient naturalnego pochodzenia będący ciekłym estolidem (ester powstający z połączenia jednego kwasu tłuszczowego z grupą hydroksylową drugiego). Specyficzne składowe oraz struktura dają składnikowi płynność oraz niską lepkość. Głównymi zaletami Innollient ™ LO jest wysoki współczynnik rozsmarowywania, unikalne, welwetowe odczucie na skórze oraz poprawa jej sprężystości. Jest naturalną alternatywą dla silikonów. Składnik został zatwierdzony przez EcoCert i Cosmos.

Działanie kliniczne i właściwości sensoryczne:

  • Poprawa funkcji bariery ochronnej (TEWL)
  • Wzrost sprężystości skóry (cutometry)
  • Wysoka rozsmarowywalność
  • Odczucie na skórze podobne do cyclomethicone
  • Długotrwały efekt (do 8 godzin)

Informacje techniczne:

  • INCI name: Octyldodecyl Oleate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Polyhydroxystearic Acid, Octyldodecanol
  • Naturalny zamiennik dla cyclomethicone
  • EcoCert
  • Ciecz rozpuszczalna w olejach
  • Rekomendowany poziom użycia: 1÷10 %

Typowe zastosowanie:

  • Kosmetyki nawilżające
  • Poprawa funkcji ochronnych skóry i jej sprężystości
  • Kosmetyka kolorowa
  • Ochrona przeciwsłoneczna
  • Pielęgnacja włosów
  • Naturalna alternatywa dla silikonów

Mirarosa Cosmetics Sp z o.o
ul. Kraszewskiego 182A
33-380 Krynica Zdrój

Tel. (18) 472 33 22
mail: biuro@mirarosa.com

Pola wymagane